سخن روز

۱۳۹۴/۱۱/۰۷

قصر دارالامان یادگار از شکوه و عظمت

قصر دارالامان دردوران حکومت شاه امان الله در سال 1304 قمری به مساحت 5400 m2  به شکل سه منزله و با ارتفاع 23m  به فاصله 8km  جنوب غرب کابل طرح ریزی شد. و در سال 1306 قمری کار اعمار آن به پایان رسید.

نقشه دارالامان توسط 22 تن از مهندسان آلمانی به سرپرستی آقای (والتر هارتن) ترتیب شد که دارای 150 اتاق خورد و بزرگ می باشد. قصر دارالامان نخستین ساختمان در افغانستان و در منطقه بود که مجهز به سیستم مرکز گرمی وآبرسانی مدرن بوده است.
برای تسخین مرکز گرمی های آن از ذغال سنگ استفاده گردیده و برای آبرسانی آن نل آب از چشمه (چونغر) واقع در قلعه قاضی آورده شده بود.
در این ساختمان بصورت عموم از تهداب های سنگی ، دیوارها و پایه های خشتی که از مصالح سمنت ، چونه و ریگ ساخته شده بود استفاده شده است. از سنگ های مرمر، پلستر های گچی، سقف ها و برنده های چوب دستکی و ... برای تزئین ان استفاده شده است.
اتاق بزرگ بیضوی که در مرکز آن وجود دارد و برای مقر پارلمان وقت در نظرگرفته شده بود از شاهکار های هنری به حساب میرود که در ان تزئینات چوبی و پلستر کاری توسط هنرمندان و اساتید برجسته کشور صورت گرفته است.
هر چند هزینه ساخت قصر دارالامان بصورت دقیق معلوم نیست اما تقریبا مبلغ 25 میلیون افغانی وقت تخمین گردیده است. قصر دارلامان در طی جنگ های جاه طلبانه گذشته آسیب جدی دیده و به مخروبه تبدیل شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا نظر تان را در مورد محتوای این صفحه بنویسید.